Duurzaam wonen in Damiaanberg

13 december '21

Met een nieuwbouwwoning in Damiaanberg ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken en installaties we nog meer toepassen in Damiaanberg? We vertellen je er meer over.

image alt

Luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Het maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming. Voor jouw nieuwbouwwoning in Damiaanberg betekent dit dat je buiten een installatie hebt die op het plat dak geplaatst wordt. In de techniekruimte op de tweede verdieping heb je een warmtepomp die de binnengekomen warmte verhoogt en afgeeft aan de vloerverwarming en boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. 

Om de verwarming te regelen heb je in iedere kamer een temperatuurregelaar aan de muur. Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De afzuiginstallatie die buiten staat moet schoon en stofvrij blijven en voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je –net als vroeger bij een cv installatie- een servicecontract afsluiten met een specialist.

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen in Damiaanberg worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

image alt

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame en goedkope manier om je woning van elektriciteit te voorzien! Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen, het liefst op het zuiden gericht, zodat ze de meeste zon kunnen pakken. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

De woningen in dit project hebben in principe voldoende zonnepanelen om een gemiddeld gezin – met een normaal gebruikspatroon en gebruik van energiezuinige apparaten – volledig te voorzien, zonder extra inkoop van stroom. Deze zijn opgenomen in de v.o.n. prijs van de woningen.

Vloerverwarming

Jouw woning in Damiaanberg heeft straks vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. Het is namelijk voordeliger om de vloerverwarming in de winter dag en nacht ‘aan’ te laten staan op dezelfde temperatuur dan ’s ochtends hoger zetten en ’s avonds lager.

image alt

Laadpaal elektrische auto meerwerk

In Damiaanberg is een laadpaal voor jouw elektrische auto mogelijk om bij de bouw als meerwerk uit te laten voeren. Denk je eens in hoe luxe; thuiskomen en direct inpluggen. Vervolgens hoef je nergens meer aan te denken terwijl jouw auto oplaadt. De volgende ochtend stap je weer met een volle batterij en 100% actieradius in de auto. Fijn!

De prijs voor het meerwerk van de elektrische laadpaal vind je na start verkoop bij de downloads per bouwnummer op deze website. Ook kun je de kosten hiervoor dan vinden in je Mijn Eigen Huis account.

Jouw woning in een duurzame wijk

Straks is er lekker veel groen in jouw nieuwe wijk. Het plan wordt ingepast in een bestaande wijk waar medio 2012 de openbare ruimte en bijbehorende groenvoorzieningen zijn aangelegd. In het hart van het plan is een groenzone gerealiseerd die tevens dienst doet om regenwater op te vangen en te infiltreren in de bodem. Dat doen we om natte en droge periodes de baas te blijven en het ecosysteem in stand te houden. En hoe meer groen, hoe meer regenwater opgevangen kan worden. Win-win situatie dus! Daarnaast grenzen de nieuwe woningen aan een bestaand klein bosgebied dat zorgt voor een koele schaduw plek in de wijk op warme dagen.

Wonen in Damiaanberg?

Naast dat de woningen in Damiaanberg duurzaam worden, woon je hier ook in een prachtige groene omgeving. Een plek waar natuur én stad nooit ver weg is. Iets voor jou? De voorbereidingen voor de 4 vrijstaande woningen in Damiaanberg zijn in volle gang. Wil je niks missen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in als belangstellende. 

Bekijk woningaanbod
Wat speelt er? Nieuwsoverzicht
Wonen in Damiaanberg? Naar woningaanbod