Voorzieningen rondom Damiaanberg

In Meerssen ben je goed voorzien in je dagelijkse behoeften, zoals supermarkten, bakker en drogisterij. Ook kunnen je kinderen hier naar de basisschool of middelbare school en er is bereikbare zorg voor handen. Op zoek naar wat meer reuring? Je staat binnen een kwartier midden in Maastricht voor een dagje shoppen of avondje uit.

image alt

Boodschappen en winkelen

Voor een heerlijk dagje winkelen hoef je Meerssen niet uit. In het monumentale hart van Meerssen vind je alle soorten winkels. Naast de bekende grote winkelketens vind je er speciaalzaken, trendy kleding- en schoenzaken en bijzondere curiosawinkeltjes. Wil je toch een groter aanbod, dan zit je ook zo in het bruisende stadshart van Maastricht.

image alt

Onderwijs en zorg

Voor alle soorten van zorg kun je in Meerssen terecht bij een uitgebreide huisartsenpraktijk. Op 4 minuten met de fiets of 5 minuten met de auto ben je bij je huisarts of bijvoorbeeld een diëtiste, een logopediste of een huidtherapeute.

Heb je schoolgaande kinderen? Ook dan zit je in Damiaanberg goed. Er zijn in Meerssen meerdere basisscholen en een college. Alles op minder dan 10 minuten fietsen te bereiken.

image alt

Horeca

Ook zijn er in Meerssen meerdere café's en restaurants voor een gezellige borrel of diner. En heb je zin in een avondje uit met vrienden of familie? Het bourgondische centrum van Maastricht heeft natuurlijk ontelbaar veel restaurants en grand cafés. Met auto ben je hier binnen 15 minuten.

image alt

Natuur naast de deur

Zoek je graag de rust en de natuur op? In en rond Meerssen zijn veel prachtige natuurgebieden. Bijvoorbeeld het Proosdijpark. Dit prachtige wandelpark met vijver en eeuwenoude bomen vind je in het centrum van de kern van Meerssen. In de bossen te Waterval vind je zeer zeldzame diersoorten, aangelegde wandelpaden en picknickplaatsen. 

Hoe kom je bij Damiaanberg? Bekijk de bereikbaarheid
Benieuwd naar de omgeving? Ontdek Meerssen